ÎNCHIDERE PROIECT
„ÎMPREUNĂ – suport comunitar pentru persoanele adulte cu dizabilități”
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, în calitate de beneficiar al finanțării pentru proiectul cu titlul „ÎMPREUNĂ – suport comunitar pentru persoanele adulte cu dizabilități”, având ca partener Fundația “Crucea Alb-Galbenă” Buzău, depus în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021, anunţă închiderea proiectului.
Valoarea totală a Contractului de Finanțare a fost de 968.211,09 euro, rata grantului norvegian fiind de 100%.
Proiectul, prin obiectivele, activitățile și rezultatele sale, se încadrează în obiectivul general al apelului „Dezvoltare locală”, scopul proiectului a fost creșterea accesului persoanelor adulte cu dizabilități la servicii integrate, furnizate în acord cu nevoile individuale, într-o zonă în care aceste servicii erau inexistente (aria de implementare a proiectului a fost formată din 4 UAT-uri din județul Buzău: Stîlpu, Merei, Pietroasele, Ulmeni).
Principalele rezultate obtinute prin implementarea proiectului sunt:
– au fost înființate două servicii sociale: 1 locuință protejată (Locuinta Maxim Protejata “Floare de Tei”) și un centru de zi (Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati “Orizont” prin reorganizarea Centrului de recuperare și reabilitare pentru persoane adulte cu handicap Stîlpu, aflat în structura D.G.A.S.P.C. Buzău, care asigura creșterea calității vieții beneficiarilor și servicii/activități integrate atât persoanelor din rezidență, cât și celor din comunitate (123 de persoane în perioada de implementare a proiectului);
– 120 de membri ai familiilor persoanelor cu dizabilități din aria de implementare a proiectului (Stîlpu, Merei, Pietroasele, Ulmeni) au beneficiat de sesiuni de instruire/informare și consiliere;
– 16 specialiști participanti la cursuri de formare;
– 40 de specialiști participanti la sesiuni de instruire în domeniul serviciilor socio-medicale pentru persoane cu dizabilități.
Rezultatele pe termen mediu și lung privesc creșterea capacității specialiștilor, a comunității și a familiei de a răspunde nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități și de a preveni instituționalizarea lor.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor.
Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro si www.frds.ro
“Lucrând împreună pentru o Europă incluzivă”
Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021
